fredag 8 juli 2016

I vilket århundrade ska folk slippa "komma ut"?

Så berättar dottern om vännen som är homosexuell men som inte vågat tala om det för sina föräldrar. För hon är osäker på hur de ska reagera. Och hemligheten gör henne ledsen. Men hon vill inte prata med någon vuxen om det. Så då pratar hon med dottern. Som pratar med mig. Och jag tänker att det är absurt i 2010-talets Sverige att unga människor fortfarande ska behöva gruva sig för att "komma ut".
I vilket århundrade/årtusende ska det ske att all kärlek jämställs? Att vem man blir kär i, inte ska vara en grej! Förhoppningsvis så pratar dotterns vän till slut med sina föräldrar och förhoppningsvis så blir det inga särskilda reaktioner. Men än så länge, stackars unge. Att tro att man måste hålla delar av sin identitet hemlig för dem som fött en och som man delar tak med.

7 kommentarer:

 1. Jag tror kanske att det är just det där att inte våga berätta, som är svårast. Föräldrarna vet, eller anar iaf, säkert redan. Hoppas hon berättar snart, så hon kan njuta av livet sen!

  SvaraRadera
 2. Så sorgligt! Kärlek mellan vuxna individer(oavsett kön ras eller ålder) borde bara vara självklart och njutbart.....suck!

  SvaraRadera
 3. Min ena dotter har också berättat samma sak. Att hon har kompisar som inte vågar berätta hemma. Det är verkligen hemskt. Eller sorgligt. Att de ska behöva gå runt och dölja sitt jag. Jag kommer ihåg när yngsta dottern berättade att hon gillade tjejer. Det var flera år sedan och det var inget konstigt alls, för nån av oss tror jag.

  SvaraRadera
 4. Det är förfärligt. Det är också förfärligt att det finns människor som har problem med att två personer av samma kön blir kära i varandra.

  SvaraRadera
 5. Mm, det är upprörande men jag tror att det blivit bättre o att det flesta vettiga vuxna förstår att det är samma barn ändå. Och de flesta vet nog redan. En kollega o hennes man hade på allvar diskuterat om de skulle ta upp frågan m sonen. När han skulle prata allvar med dom sa de bara jaha. Han var nästan lite besviken. Jag tror att bland ungdomarna har det blivit mycket bättre. Tror att de är mindre rasistiska också så det finns hopp :-) kram

  SvaraRadera
 6. Mm, det är upprörande men jag tror att det blivit bättre o att det flesta vettiga vuxna förstår att det är samma barn ändå. Och de flesta vet nog redan. En kollega o hennes man hade på allvar diskuterat om de skulle ta upp frågan m sonen. När han skulle prata allvar med dom sa de bara jaha. Han var nästan lite besviken. Jag tror att bland ungdomarna har det blivit mycket bättre. Tror att de är mindre rasistiska också så det finns hopp :-) kram

  SvaraRadera
 7. Jag har de senaste 20 år en inte förstått varför man måste "komma ut". Jag har inte meddelat någon om att jag är hetero, sover naken och gillar bakifrån bäst.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.