lördag 13 april 2013

Folk utan humor borde skjutas. Eller nåt.

Jag har ju lite olika diagnoser. Alla har jag ställt på egen hand. Det är fobier av olika slag men även vissa neuropsykiatriska åkommor.

Och just att jag anser mig ha Tourettes kan vara bra att varna för. Grodorna liksom hoppar ur munnen..

Och så berättar jag för herr Å, samma herr Å som varit döende i magsjuka,( se inlägget innan) att jag har Tourettes. Och han svarar:

"Det tror jag inte. Om man har Tourettes syndrom har man ofrivilliga tics. Dessa tics kan visa sig genom ofrivilliga rörelser eller/och att man uttrycker ord eller läten mot sin vilja. Jag har inte märkt att du har sådana."

Jag inser att det då inte är läge berätta att jag nog har lite Asperger också. Min Asperger verkar ju liksom ligga lite i lä..

Och för att behålla knorren på detta inlägg borde jag sluta skriva nu. Men jag vill bara tillägga att min andra kollega fru L glatt meddelar att hon också tror sig ha Tourettes. Och sedan sitter hon och jag på ett möte med många väldigtseriösamänniskor som har massahögskoleexamenocherfarenhet. 

Jag har ju också utbildning och erfarenhet. Fru L i ännu högre grad. Och så har vi humor. Men det saknar församlingen vi sitter i.

Och så sitter vi där. Och mumlar kommentarer till varandra. Ty vi har ju Tourettes. Och trots att vi nyper varandra för att vi ska skärpa oss förstår vi att någon av oss snart kommer skrika högt eller säga något olämpligt. Så vi lämnar mötet. Skyller på tidsbrist..

Jag är mycket mycket förtjust i fru L. Min nya kollega. På mitt nya jobb. Där jag skrattar hur många gångersomhelst per dag. Så skönt. Att få skratta. Att få jobba med någon som är lika knasig som jag..


11 kommentarer:

 1. Jag har min Tourettes i schack. Tänker jag ofta. Min Tourettes tänker annorlunda. Ofta.
  Att få skratta på jobbet är guld värt!

  SvaraRadera
 2. Hahahaha! "Min Asperger verkar ju liksom ligga lite i lä."
  Tack för dagens enda skratt. Jag har alltså humor så du behöver inte skjuta mig. Och en aspis är jag också.

  SvaraRadera
 3. Roliga kollegor kan man inte få för många av :-)

  SvaraRadera
 4. Knasiga människor är det bästa som finns! En kollega till mig har också självdisgnostiserad Tourettes och själv är jag med manidepressiv medan sonen har Asp

  SvaraRadera
 5. Asperger. I alla fall är det så i min värld.;)
  Och jag menade manodepressiv... Och jag vet inte varför bara halva kommentaren kom med...!?

  SvaraRadera
 6. Det är härligt att vara förtjust i sina kollegor, eller någon i alla fall. Det gör ju livet lite ljusare!

  SvaraRadera
 7. Så härligt!! Och att skjuta de humorlösa borde väl vara både en välgärning och barmhärtighetsgärning i samma akt!

  SvaraRadera
 8. Jag vill också ha en fru L men först måste jag ha ett jobb att hitta henne på. Problemet är att jag har två diagnoser som gör att jobba inte är att tänka på. Hmmm kanske jag kan sätta mig i parken och vänta. Man vet aldrig de kanske dyker upp en där också
  Ha det så fint

  SvaraRadera
 9. Herr Å skulle man kunna klara sig utan...
  Men din humor kan man få mer av!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.