lördag 7 maj 2016

Kan inte folk bara tro på Gud

Kost kan bli en religion. Vad vi stoppar in i munnen ges en ohemul betydelse. Det valsar runt texter på sociala medier, en del av dem av personer med läkarexamen (!) som påstår att LCHF kost kan bota autism. Alltså att äta fett skulle påverka hjärnan så mycket så att en person med autism helt plötsligt skulle förstå sig på socialt samspel, inte vara (över)känslig mot sinnesstimuli m.m. o.s.v.

Läkare som arbetar med överviktiga patienter  får ta emot hot om de går ut med andra lösningar på hälsobekymmer än LCHF kost. En LCHF kritisk forskare har till och med behövt ha väktare på sin disputation p.g.a. hot!

Andra, kända så som okända, berättar i media om att GI kost förändrade deras liv. Socker likställs med heroin. HA! Om socker ger samma kick som heroin borde ju beroendevården ha en jättebillig lösning på substitut nu.

Den nya trenden är väl att gluten är ondskan. Undvik gluten och du blir som ny! Gluten sätter igång inflammationer i HELA kroppen så låt bli bröd!

Detta är vad västvärlden håller på med. Denna feta del av världen. Vi fördömer ris, pasta, majs och bröd. Det fattiga människor äter. Och talar oss varma för kött och mjölkprodukter. För vi har råd. Och vår gudstro är skral. Men vi vill så gärna tro på något och försöka ta kontroll över våra liv och över andras. Och det vet varenda männsika som någonsin lidit av ätstörning. Att bestämma över födointaget är en form av kontroll. Att tro sig ha koll på läget.

Som om männsikan bytt ut Gud mot kost. Bibelns regler blir nu kokbokens i stället.

Själv tror jag inte på någon diet. Inte heller på någon Gud. Men att människor överlag är korkade och vill ha någon form av guide genom livet, det tror jag på. Ateistisk realist med cyniska övertoner.
That´s me.

Vad tror du på? Endast den modige vågar nog svara..

13 kommentarer:

 1. Sedan jag stressade sönder min mage totalt förra sommaren tänker jag en hel del på vad jag stoppar i mig. Jag har slutat helt med gluten och undviker att äta för mycket mejeriprodukter och jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv!! Sen använder jag inte detta som någon diet utan som ett led i att må bra!
  Jag är inte så påläst för övrigt men har många bekanta som har barn med bokstavsdiagnoser som säger att deras telningar mår MYCKET bättre och är MYCKET lugnare om de undviker socker. Jag tror att kosten har en jättestor påverkar på vår hälsa men att olika sk dieter funkar olika på olika personer. Huvudsaker är ju trots allt att man mår bra. Om man sen gör det på LCHF, GI, med eller utan gluten och socker spelar ju mindre roll tycker jag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Herre GUUUUUUUU, va less man blir på dessa teorier.
  Jag sjunger med Thomas Di Leva, Vem ska man tro på....????
  PS. Glutenfri kost ska man bara äta om man är glutenintolerant, annars har det ingen större effekt på kroppen....DS

  SvaraRadera
 3. Och nu har hela dagen i princip matats (ha) med info om matproblematik och hormoner som vill att vi ska överäta. Och gluten. Och nog blir det bra bisarrt. Jag har en väninna som ständigt jojobantar med nya metoder, som alltid är korrekta, tills nästa kommer över horisonten. Den här fanatismen är besynnerlig.

  SvaraRadera
 4. Själv har jag insett att jag varit flexitarian hela livet - utan att veta om det. Jag gillar nämligen både kött och grönsaker. Men jag har aldrig vetat om att det finns ett särskilt ord för det.

  SvaraRadera
 5. Jag tror ju på en diet, eftersom jag har lyckats med den. Men jag tänker inte tvinga på någon annan den och jag tror inte att den funkar på alla. Och jag tror inte att det är nyttigt att gå på en diet konstant. Så det så. Realist är jag också. Och ateist. Och Alta mest tror jag på mig själv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allra. Inte Alta. Jag tror på att stava rätt.

   Radera
 6. Jag tror på godhet, skratt, choklad och hav. Bara man får simma i hav blir allt bra.

  SvaraRadera
 7. Jag tror på kärlek i första hand. Och det mesta av predikningarna är inte särskilt kärleksfulla. Sen tror jag på varierad kost, dopp i havet o vänner som en Jan prata med om hur en har det. Kram

  SvaraRadera
 8. Jan? Människor man kan prata med och kanske heter dom Jan men ofta inte (eftersom de flesta Jan:ar tyvärr är fostrade till att inte prata om saker)

  SvaraRadera
 9. Jan? Människor man kan prata med och kanske heter dom Jan men ofta inte (eftersom de flesta Jan:ar tyvärr är fostrade till att inte prata om saker)

  SvaraRadera
 10. Jag tror på kärlek i första hand. Och det mesta av predikningarna är inte särskilt kärleksfulla. Sen tror jag på varierad kost, dopp i havet o vänner som en Jan prata med om hur en har det. Kram

  SvaraRadera
 11. Jag är en sån som stoppar i mig det mesta som jag tycker smakar gott,och även en del som jag kanske inte är lika förtjust i om det är någon som gjort sig besväret att bjuda mig på det. Däremot konstaterade jag, efter ett år med vansinnigt plågsamma magsmärtor, att mjölk bör jag avstå ifrån.

  Kanske är livet allt för komplicerat för att orka med om man inte får ha något att tro på och ju mer man har att tro på, desto lättare är det att leva.

  Själv tillhör jag dom som verkligen försökt att tro, men absolut inte kan det. Före tjugoårsåldern gav jag upp och gick ur Svenska Kyrkan. Många är de som sagt mig att när fan blir gammal blir hen religiös, men nu är jag ganska så gammal och inte en millimeter närmare troendet på någon gud, himmel eller helvete. Vilket är lite synd ibland, med tanke på nära och kära som inte längre finns i livet. Det skulle ha varit trevligt att få tro att jag skulle få träffa dom igen.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.