söndag 18 augusti 2013

Är du också semesteralkis?

Så kom sommaren med sol och ljumma vindar. Och det var så gott att svalka sig med ett glas vin eller med en öl då och då. Och kanske även värma sig med en whisky när den ljusa sommarkvällen blev så där försommarkylig.

Och så kom semestern. Tid för avkoppling. Tid för samvaro. Och i denna avkoppling och samvaro var helt plötslig alkoholen ett naturligt inslag. Ett glas vin medan man lagade mat, ett till när man åt och så ytterligare något/några glas för att det var gott och semester och sovmorgon dagen därpå.

Men ingen raglade omkring. Blev oförskämd eller för högljudd. Utan vi gick där i ett medelklassens salongsberusat tillstånd.

Snart är semestern slut. Och jag inser att jag druckit alkohol nästan varje dag i 4 veckors tid! En kvinna som dricker mer än en flaska vin i veckan, en kvinna som dricker fler än två glas vin vid samma tillfälle anses ha ett riskbruk av alkohol enligt socialstyrelsen.

Jaha. Då är jag en riskbrukare. Kanske tur att semestern nu är slut.

9 kommentarer:

 1. Jag är glad att vi inte har Socialstyrelsen här, de verkar inte ha koll på allt.

  SvaraRadera
 2. Nix. Inte den här sommaren iaf som gått i träningens tecken Har medvetet druckit mindre alkohol än den lilla jag dricker i vanliga fall. Men jag har flera semesteralkisar i min närhet... och jag är inte avundsjuk på dem.

  SvaraRadera
 3. Nej.
  Hälsningar sign. Präktig.

  SvaraRadera
 4. Ja herregud! Jag borde spärras in på torken!

  SvaraRadera
 5. Instämmer, så nu ska jag försöka mig på en vit september. Men det beror mer på att jag ska försöka gå ner i vikt och börja träna med en kickstart

  SvaraRadera
 6. Hm, jag har den förmånen (eller tråkfaktorn) att jag inte gillar varken vin eller något alkoholhaltigt mer än vad jag gillar läsk så det känns lugnt... Risken var bra mycket större innan jag fyllde 18 än efter ;-)

  SvaraRadera
 7. Eftersom jag är pensionär gör jag som jag vill och när det kommer till alkohol är det mycket vanligt att jag på kvällen sitter och sippar på ett halvt glas rödvin. Det brukar räcka ett par timmar så jag hinner aldrig känna av det men det håller sötsuget borta. Tar det slut och jag inte ska in till stan så blir jag utan, och det går också bra.

  SvaraRadera
 8. Semesteralkisar är vi nog lite till mans tror jag!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.