fredag 16 augusti 2013

Skillnaden mellan att ha snopp och att ha snippa

De flesta av oss föds med snopp eller med snippa. Några få föds med obestämt kön.

Man kan ju tycka att det inte ska spela nån roll om ens könsorgan pekar  utåt eller inåt. (Visste ni förresten att klitoris är typ 10 cm,  men det är bara toppen som syns?)

Men det spelar roll. Redan från jävla början. Omvärlden kommenterar det nyfödda barnet utifrån vilket kön hen har. Pojkbebisen beskrivs och kommenteras som mer aktiv medan flickbebisen beskrivs i mer passiva ordalag.

Och så växer de upp. Pojken och flickan. Och i 0-5 årsåldern badar många småpojkar nakna. Och de tar sig på snoppen. Som tröst när de är ledsna eller bara för att känna att den hänger där..

 Många vuxna män har samma reflex...

Och flickorna badar också nakna. När de är riktigt små. Sedan kläs de på. Bröst som ännu inte finns ska döljas. Snippan blir plötsligt något hemligt, något som ska gömmas. Sällan har man sett en flicka/kvinna offentligt ta sig på snippan..

Och åt detta kan man ju rycka på axlarna. Men, det fortsätter. Tonårspojken och den vuxne mannen sitter i offentliga rum och i alla andra rum med breda ben. Behöver helst två stolar/säten för att ge plats åt det som hänger mellan benen. Och då får andra maka sig undan. Kvinnor däremot behöver ingen plats för sitt kön. Kan gärna lägga benen i kors, för att göra plats..

Och åt detta kan man ju rycka på axlarna. Men den med snopp tjänar oftast mer pengar än den som har en snippa. Och den med snopp tar oftare plats, i politiken, i företagslivet,  i debatten, i kulturen. Och i tunnelbanan.

Medan snippan står i bakgrunden. Med sämre lön. Och korsade ben.

Fyy faen vad orättvist!

Men det är bara att kämpa på. Att gå bredbent. Och vara stolt över att man har en snippa.

5 kommentarer:

 1. :-D Det är jag. Stolt alltså!

  SvaraRadera
 2. Precis, jag berättade just för min äldsta dotter att jag tänkt att vi ska fira m tårta när hon får sin första mens... Hon log, kanske ett sätt att bli lite stolt ;-)

  SvaraRadera
 3. :-) Jag är stolt, och sitter bredbent. Men det bredbenta har nog andra anledningar.

  SvaraRadera
 4. Ett bra inlägg. Alla, både män och kvinnor, har rätt att vara stolta över sig själva. Både för det vi presterar och hur vi är skapta.

  SvaraRadera
 5. Ett mycket bra inlägg med kloka tankar och åsikter!

  Jag blev verkligen glatt överraskad när jag läste din kommentar på min bogg i dag. Väldigt roligt om du kommer igång igen på din blogg!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.