söndag 1 september 2013

Är det verkligen värt 2,8 miljoner att ha barn?

Swedbank har räknat ut att ett barn kostar 1,4 miljoner kronor från födseln till 18 års dagen. Dyrast är barnet det första året och mellan 17-18 år. Första året för att mycket ska köpas och för att föräldrarna oftast har visst inkomstbortfall på grund av föräldraledighet. 17-18 åringen är dyr ty den behöver också mycket utrustning. Typ som kläder, hygienartiklar och tekniska hjälpmedel..

Billigast är fyraåringen. Det framkom inte varför. Men jag kan tänka mig att de flesta jobbar heltid när barnet är fyra år, vab dagarna har minskat, barnet behöver inte nya kläder en ggr/mån som den nyfödda som växer så det knakar behöver. Eller som en 17 åring kan anse sig behöva..

Jag har två barn. 1,4 multiplicerat med 2 är 2,8. 2,8 härliga miljoner. Tänk vad jag kunde ha rest för de pengarna. Och shoppat. Jisses vilken shopping!

Så är det då värt det? Jag har förlorat pengar samtidigt som jag bytt blöjor, torkat snor och spyor och rumpor och förhört läxor och skjutsat hitochdit och oroat mig för än det ena än det andra. Är det värt det?!

Konstigt nog,ja. För när mina barn säger att de älskar mig (trots att jag ibland skäller gnäller och har ont om tålamod) så blir jag alldeles varm. Och när Älvan köper rosor för sin lilla veckopeng att ge till mig, ja då tåras ju ögat.

Och ingen kan få mig att skratta så gott som mina barn gör. Och ingen kan få mig så arg. Och ingen kan jag älska mer än vad jag älskar dem.

2,8 miljoner. En struntsumma. Om man jämför med allt jag får tillbaka.

7 kommentarer:

 1. Betyder inte det här att jag borde ha 2,8 miljoner kronor över då? Varför har jag inte det? Hmm, jag måste ha missförstått något här.

  SvaraRadera
 2. Mina barn har flyttat hemifrån, båda två inom två veckor. Det var inte heller någon billig historia =D

  Fast dom är ovärderliga.

  SvaraRadera
 3. Värt det? Hade i alla fall varit intressant och troligtvis väldigt roligt att prova alternativet. 2,8 miljoner kr låter mycket skoj.

  SvaraRadera
 4. Jag har tre barn och de är definitivt värda 4,2 miljoner. Minst.

  SvaraRadera
 5. Jag har fyra barn, de är värda varenda krona :)

  SvaraRadera
 6. Bara 1,4? Ja ja, i Sverigelandet ja, och i kronor, inte riktiga europengar, då räcker inte det. Förresten säger jag som Sus, det är dyrt även då de flyttar :-)

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.