söndag 8 september 2013

Jag behöver ingen katt, jag har ju min familj..

Ni som har katt vet ju hur det brukar vara. De stunder du bara längtar efter att krypa upp i soffan och gosa med din katt, då vill katten göra något heelt annat. Men sedan, när du läser tidningen då vill katten gosa. Lägger sig mitt i tidningen. Och när du lagar mat, eller springer runt och letar efter ettmycketviktigtpapper, då har du plötsligt en väldigt social katt som stryker sig mot dina ben så attdusnavarochnästanfallerikull.


Katten kan också komma hem med byten av olika slag. Halv eller heldöda mössochfåglar.

Min familj beter sig som katter allihop.

Älvan springer framför mina fötter, när jag lagar mat, när jag är på väg någonstans eller egentligen så fort jag rör på mig i syfte att utföra en handling. Om jag sitter still och inte gör något särskilt, då är hon försvunnen.

När jag frågar henne om något, typ hur det varit i skolan, svarar hon enstavigt. När hon har min fulla uppmärksamhet då är hon ointresserad. Om jag däremot sätter mig och läser, eller ägnar min uppmärksamhet åt något annat, då vill hon prata och berätta. Orden forsar ur henne.

Dansösens strategi är att fråga mig saker. Så fort jag ägnar mig åt något som inte handlar om henne, då frågar hon om allt mellan himmel och gjord. Eller så ska hon visa saker hon gjort eller lärt sig. Gärna danssteg framför TV: när jag tittar på något ett intressant program..

Och maken. Han kör alla strategier som går. Mammahäxan läser tidningen=Maken pratar oavbrutet.
Mammahäxan tittar på TV=Maken kommenterar högt det han ser. Mammahäxan står vid spisen eller diskbänken=Maken tycker det är då det är bäst att kramas.

Maken kommer precis som katten hem med byten. Dock sällan döda djur. Utan braatthasaker, virke, gamla möbler mm. För vem dessa saker är braattha har jag ännu ej förstått..


När jag vill rensa i källaren eller fråga hur lång tid alla hans olika renoveringsprojekt kommer att ta eller när jag bara vill ha en avslappnande kvällsmassage, då är däremot Maken oftast försvunnen. Eller väldigt upptagen med nåt annat.

Men det kan vara bra att ha en kattfamilj. Ibland. Ty när jag meddelade att jag skulle ägna denna söndag åt att plugga då satte familjen fart. De började städa. Och om man ska läsa vetenskapliga artiklar på engelska så är inte dammsugarljud det man önskar sig mest att ha i öronen. Men uthärdligt. Eftersom familjens behov av uppmärksamhet genererade ett hyfsat rent hem.


Min egen uppmärksamhet däremot, den ska nu riktas till nåt annat än bloggande. Nu ska här skrivas en forskningsöversikt på 8 sidor, som ska vara en sammanställning av typ 20 vetenskapliga artiklar som jag i sin tur har valt ut bland ett hundratal artiklar och så ska jag förklara varfööör jag valt just dessa artiklar och så ska allt vara klart till fredag samtidigt som jag har fånigt mycket att göra på jobbet så OVER AND OUT.

6 kommentarer:

 1. Ser det framför mig, hur du har det med alla dina katter!

  SvaraRadera
 2. Härlig familj du har! En skön kattfamilj. :)

  SvaraRadera
 3. Vet du, när tjejerna har dansat ut i sina nästanvuxen liv, då vill du också ha katt ;-) Lycka till! Kram

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det låter enklare med katt. :-)
  Lycka till med pluggandet, det fixar du!

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha!! Bra jämförelse!!
  Men du, din man tycker alltså att du är som gosigast/sexigast vid diskbänken?? Fniss!!!

  SvaraRadera
 6. God fortsättning på det nya året! Med eller utan katt!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.