lördag 22 mars 2014

Får man skjuta präktiga människor?

Så står jag där på Ica. Lassar onyttigheter jag köpt till mig och familjen. Fredagsmys till döttrarna, ingenting till Maken och detärsyndommiggodis till mig själv. Ty en förkylning har tagit min röst och ansatt mina läppar med äckliga blåsor som blir till ännu äckligare sår. Jag vill helst inte gå ut. Men jag gör det ändå.
Så kommer hon invirvlande, bekantingen, med en Bondelidsmössa käckt på svaj och tajta Röhnischträningskläder. Hon som jobbar hemma, medintefaenvetjag, nån websida tror jag. Som säger att det är svårt att hinna med. Som har en rik man. Som renoverar sitt hem med Joseph Frank tapeter, bakar små bakverk som hon inte äter och lägger upp bilder på både tapeter och bakverk på Instagram.
-Heeej! Hur ääär det? frågar hon.
Jag pekar på min hals och min mun och skakar på huvudet.
-Äter du D-vitamin? Det borde du göra! Hur mycket D-vitamin är det i det där, säger hon sedan och pekar på en chipspåse jag precis ska packa ned.
Och jag funderar på att skjuta henne. Skjuta henne för att hon är hurtig. Skjuta henne för att hon går runt som en reklampelare för halvtillheldyr livsstil. Och för att hon lägger sig i mitt liv. Och för att kommentaren talar om att jag är onyttig och ärmanonyttigblirmansjukochdåfårmanfanimejskyllasigsjälv.
För säkerhets skull kollar jag med min goda vän fru B, om man får skjuta folk lite hursomhelst. Det får man visst inte. Men man får spottas, säger fru B. Spotta i ögonen.
Det är bra med fru B. Hon ser till att jag håller mig inom rimliga ramar. Jag behöver sådana i mitt liv.

9 kommentarer:

 1. Hm. Inte skjuta folk hur som helst. Måste nog notera detta.

  SvaraRadera
 2. Hurtiga människor borde man få skjuta!

  SvaraRadera
 3. Hahahahahaha! I hear you!

  SvaraRadera
 4. Men ahhh om man fick skjuta..,på riktigt! My God säger jag bara. ;)
  Gafflan.

  SvaraRadera
 5. Ibland önskar man att man kunde skjuta lite lätt. För att markera. Att lägga sig i andras vanor utan tillåtelse är fy skam!!! Unna sig en chipspåse då och då är ju bara vettigare än att käka massa d-vitamin piller... Heja på dig!

  SvaraRadera
 6. Varför får man inte skjuta? Får man sparka av smalbenen då?

  SvaraRadera
 7. Be henne börja röka. Då dör hon garanterat. Långsamt och smärtsamt.

  SvaraRadera
 8. Hehe, förstår dig precis! Men skjuta, nä det får man ju inte göra.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.