torsdag 15 maj 2014

Vissa människor borde väl ändå förbjudas?

Jag är en pendlare. Förutom att jag snabbt pendlar mellan att må bra, mindre bra och urkasst till att vara nästanlycklig så arbetspendlar jag med tåg.
Och  att resa med SJ är en historia för sig. En tråkig sådan. Som jag för tillfället inte ens orkar beröra mer än att säga förseningardyrtochförseningarigen.
Det är många i detta land som reser med tåg. Några av dessa människor borde få reseförbud. I alla fall med allmänna färdmedel. De kan åka i en egen bil. Eller stanna hemma. Dessa är de som enligt mig ska hålla sig borta från tåg och andra utrymmen där många människor befinner sig samtidigt. Listan är utan inbördes ordning. Alla är ungefär lika jobbiga.


 • Människor som är under starkt inflytande av alkohol eller andra droger och därmed tappar sin förmåga att avgöra vad som är acceptabelt att göra och säga inför främlingar.
 • Barnfamiljer vars barn är typ under 6 år och de vuxna är mesar som med mycket anspänd röst och nacke försöker tala i lugn ton till ett eller flera barn som skriker, tjatar eller frågar okända människor om allt mellan himmel och jord.
 • Människor som talar i mobiltelefon med nära anhöriga och uppfostrar dem, skäller på dem eller försöker avsluta relationen.
 • Människor i flock med ett gemensamt intresse som de talar med hög röst om. Intresset kan vara att snacka skit om folk de känner, om fotbollslag man hejar på, om politik, om javadfansomhelst bara det stärker gruppkänslan och annonseras ut till omvärlden.
 • Människor som luktar illa.
 • Människor som inte förstår att artighet och en smula vänlighet underlättar för alla.
Humanisten inom mig tycker nog att ovanstående människotyper kan få finnas. Bara inte där jag finns. Okej?

4 kommentarer:

 1. Ha Ha, underbart! Ungefär som att man inte vill bo granne med vem som helst heller, inte egentligen... Man borde skärskåda sig själv lite oftare. Kram

  SvaraRadera
 2. Jag sitter ju ute i skogen med kissor och tippor och slipper allt det där. Jag slipper också SJ. Finns det inte typ en boskapsvagn för just de grupper du räknar upp? Tror jag ska tipsa SJ om det. Och lite annat. Kram!

  SvaraRadera
 3. förstår precis, och älskar förövrigt din blogg, och är så glad att jag hittade hit från I will not keep calm här ovan.
  fy tusan så bra tycker jag!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.