måndag 2 juni 2014

Fyra par ögon men bara ett par som ser

Det finns fyra par ögon i min familj. Av dessa ögon är det mina som är mest närsynta men ändå är det jag som ser. Jag ser att toapappret håller på att ta slut, att det bara en liten skvätt mjölk kvar i kylskåpet, att tvättkorgen svämmar över, att tvålen är på upphällningen. Ibland låtsas jag att jag är blind. För att fostra de övriga ögonen i hemmet. Men det är trist att dricka kaffet utan mjölk, torka sig med ingenting och längta efter att få tvätta sig ren.
Vi är fyra hjärnor i min familj. Min är sämst på matematik. Ändå kan jag räkna ut vilka vattenglas som kommer välta, vilka skor i hallen som någon kommer snubbla över och om det mesta man äger ligger i en stor hög är det svårt att finna det man söker. Jag kan räkna ut att att om man lägger sig sent och ska upp tidigt då blir man trött, att om man gör allt roligt först så finns tyvärr det där tråkiga kvar.
Jag må behöva glasögon och miniräknare men somliga jag känner skulle behöva förstoringsglas och en kurs i vardagsmatematik...

6 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja säga att du är den mest skärpta i din familj! Du kan konsten att tackla livet vilket inte är den lättaste uppgiften. Dessutom kan du hantera vardagslivet i en familj! Det är värt guldmedalj!

  SvaraRadera
 2. Haha, visst är det fenomen det där!? Speciellt det där om man lägger sig sent så blir man trött, mycket svår logik för vissa... :)

  SvaraRadera
 3. I mitt hem är det bara ett par ögon som ser (om man bortser från kattens) och ganska ofta är de ögonen väldigt blinda. :-)

  SvaraRadera
 4. Så ör det när Facit fixar allt ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag är också närsynt och dålig på matte, men känner så väl igen mig! Tänk, hur svårt kan det va!

  SvaraRadera
 6. I min familj är det fem par ögon, men även här bara ett par som ser... märkligt det där!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.