onsdag 9 juli 2014

Just denna sommar känner jag mig väldigt svensk.

Jag började min semester med att hysteriskt leta billiga utlandsresor eftersom det var så jävla kallt här hemma i Sverige. De flesta svenskar gjorde som jag och därför fanns det så klart inga billiga resor, resebolagen är ju inte dumma i huvudet, i alla fall inte när det gäller att tjäna pengar..
Sedan bestämde jag mig för att gå ned i vikt och att träna. Jag tänkte att om jag minskar på kolhydrater och promenerar minst 5 km om dagen så kommer jag bli peppad och snart kunna jogga. Första dagen på mitt nya liv gick jag en mil. Skällde ut familjen när blodsockret låg i tårna. Andra dagen gick jag också en mil. Dagen därpå storstädade jag huset. Sedan sa mitt knä ifrån. Ett knä med skruvar i som skadats om och om igen på olika sätt. Det svullnade upp och värkte och trots att jag svor blev det inte bättre.
Då bestämde jag mig för att semestern är ett dåligt tillfälle att leva nyttighetsliv. Så jag haltade iväg och köpte en låda vin och chips. Och så har jag väl fortsatt. Ökat i vikt ännu mer. Vilket belastar mitt knä.
Sedan kom värmen. Hurra, ropade jag. Och började renovera Dansösens rum. Rev gamla tapeter. Läste på om hur man bredspacklar. 29 grader ute. Över 30 inomhus.
Och det svenskaste jag vet är just att renovera på semestern. Det har jag själv aldrig gjort förut. Jag har aldrig renoverat alls.
Att prata om vikt och motion är säkert vanligt i massa länder. Så också i Sverige. För här kan de flesta banta och träna. Få behöver gå hungriga mot sin vilja. De finns, men de välmående är fler. Fler än i Sydsudan, Syrien mfl.
Smal och solbränd är idealet. Ett ideal som jag inte vet om så många egentligen når. Eftersom de flesta verkar tycka att de är liite tjocka hur de än ser ut.
Något annat svenskt är lådvinet. Särskilt lådvinpåsemestern. Min svenska sommarsemester. Nu fattas bara lite grillat. Synd att grillen rostat sönder..

1 kommentar:

  1. Fina fina Mammahäxan :-)
    Önskar du låg här på berget så jsg fick skämma bort dig i värmen ♡

    SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.