söndag 27 januari 2013

Kära stockholmare, vad är det som har hänt?

I många år bodde jag i den stora staden. Och det var inte för den goda servicens skull, om man säger så.
Att bli snorkigtnonchalant bemött i affärer och barer var mer en regel än ett undantag.

När jag sedan var på besök i Göteborg eller Malmö förstod jag sällan att servicepersonalen talade till mig. De lät ju så trevliga, kanske pratade de med någon av sina kompisar som stod bakom mig, trodde jag..

Nu har jag varit i den stora staden vid ett flertal tillfällen. För att shoppa och träffa vänner. Och expediterna säger hej. Frågar om de kan hjälpa till med något. Och sedan hjälper de till. I dag ägnade ett butiksbiträde en halvtimme åt att fixa fram skridskor och passande hjälm till min Dansös. Det provades och provades och ringdes till annan affär för att kolla vad de hade på lager. Och en stjärnmejsel togs fram för att anpassa hjälmen till Dansösens huvud.

Kanske är det helt enkelt lågkonjunktur. Om man är trevligmotkundensåkanskedehandlar ochdåfårmanbehållasittjobb. Eller nåt.

6 kommentarer:

 1. Du har så rätt! Du borde besöka Helsinki och shoppa där + förstå vad de säger, DÄR snackar vi service!
  PS. Silverpaketet var Grattistilljobbetgrej DS. :-)

  SvaraRadera
 2. Service borde ingå som en självklar del i att lära sig att sälja.

  SvaraRadera
 3. Fast jag blir oftast trevligt bemött. Tror det ligger hos kunden också =) GE ett leende och du får oftast ett tillbaka.

  SvaraRadera
 4. Ja, de flesta är trevliga i affärer, men undantag finns överallt!

  SvaraRadera
 5. Jag har också märkt en ökad servicekänsla, överallt, inte bara i affärer utan hos folktandvården, bankerna, apoteken o.s.v. Det är lågkonjunkturen och den ökade konkurrensen tror jag!

  SvaraRadera
 6. Jag tror att det har med lågkonjunkturen att göra. Att Stockholmare har blivit trevliga hux flux verkar för bra för att vara sant.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.