söndag 6 maj 2012

Saker jag undrar över

 • Vi har 4 (!) tvättkorgar i vårt hem. Ändå hittar jag lortiga strumpor lite härochvar i huset. Skulle det hjälpa att köpa en tvätt korg till?
 • Maken sa i fredags kväll att han skulle städa huset i helgen. På söndag e.m hade han hunnit med vardagsrummet. Det finns fler rum än så i vårt hus. Jag drabbades av äckelkänslor inför lortigtkök och bacillskräcksframkallande badrum och satte på mig martyrstädrocken och satte igång saneringen. Var det dumt av mig? Tror ni kanske att jag är för impulsiv, att om jag väntat ytterligare några timmar så skulle han tagit tag i det?
 • Varför ska ALLT ske i maj? Mycketpåjobbet och en evinnerlig radda med skolaktiviteter och barnkörenskasjungaikyrkan tre jävlakvällarirad och det är dansuppvisningar och utflykter och allergipåslag så  bara att göradetalldelesnödvändiga känns tillräckligt jobbigt.
 • Förändras något av ovanstående för att jag gnäller här på min blogg? På den frågan har jag ett svar i alla fall. Svaret är Nej.

7 kommentarer:

 1. Nej det förändras inte men det är jäkligt skönt att skriva ner det som får en att brinna av. Lite som att öppna ventilen. Det gör du rätt i. Och du så gör vi alla fast man i bland kan tro att det finns det perfekta. Det finns inte
  Ha trots allt en fin början på veckan

  SvaraRadera
 2. Jag har funderat på att koppla ihop tvättproblemet med centraldammsugaren. Varje gång en kalsong eller strumpa landar på golvet suger centraldammsugaren in det och skapar någon slags ekologiskt bränslepellets av det.

  SvaraRadera
 3. Nä, men det är förbannat skönt att vräka ur sig det.

  Sen är jag lite fascinerad över mängden tvättkorgar. Är tanken att man ska färgsortera innan man lägger det i en tvättkorg, eller efter gradantalet på tvätten? Står alla korgar tillsammans eller på olika platser? Hur vet man vilken korg som ska tvättas först?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det enda jag lyckats organisera i mitt liv är smutstvätten. 3 tvättkorgar står i badrummet, en för vitt, en för kulör och en för svart. En tvättkorg står på ovanvåningen där våra sovrum är. Den korg som är fullast tvättas först. Eller den korg som innehåller mina favvokläder.
   Önskar att jag kunde organisera resten av mitt liv också..

   Radera
 4. Jag har ju bara en tvättkorg, har ju lite tvättkorgenfårintevarafullfobi, och har inte rum med fler heller, men gillar din idé.... Nej, han har inte städat mer den dagen och klart du ska gnälla lite här! Var annars? KRAM

  SvaraRadera
 5. 1. Nej
  2. Nej
  3. Allt ska hinnas undan innan sommaren.
  4. Jo, det lättar på trycket. ;)


  Kramar

  SvaraRadera
 6. *Jag tror inte det hjälper att köpa en tvättkorg till, du har alldeles tillräckligt många redan! Hemma hos oss ligger det alltid sockar under soffbordet, för alla manliga familjemedlemmar (d.v.s alla utom jag) vill ta av sig om fötterna när de tittar på tv på kvällen!
  *Ja, kanske var du lite för städivrig! :)
  *Håller med, alltid mycket i maj!
  * Nä.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.