söndag 21 oktober 2012

Jag är ond del 2


Och sedan står jag i kön i den lokala mat affären och det står tre människor före mig.

Människa ett är höggravid. Mig veterligen med sitt tredje eller fjärde barn. Och det är väl okay. Om jag bara kunde sudda ut tanken på att en av hennes avkommor delvis var orsaken till att jag var tvungen att byta skola för Dansösen. Och jag funderar på hur hon och alla andra vuxna ska hantera detta nya barn så att det blir harmoniskt och icke slårpiskarsparkar de i sin omgivning.

Människa nummer två köper endast glass. Flera paket. Och kolasås. Och ångesten lyser ur hennes ögon. Kanske ska hon ordna kalas. Eller så är hon en ung människa som lärt sig att glass ger tillfredsställelse och sedan är vääldigt lättspytt. Och jag vill ruska om henne. Säga att hon är fin. Och att magsyra förstör tänderna...

Människa nummer tre är nästan genomskinlig. Ung och genomskinlig. Hon står där med magra händer som krampaktigt håller ett paket med varma koppen. Och till henne vill jag skrika att honbehövermernäringänså. Att det fanimej går att se igenom henne. Och det är inte bra. Inte bra alls. Och att hennes värde som människa inte går att värdera i hur lite hon väger, utan i hur hon hanterar sitt liv.

Men jag är tyst. Väldigt tyst. För vem är jag att störa? Att lägga mig i? Jag som har fullt upp med mitt eget liv..

9 kommentarer:

 1. Du ser människor. Det är fantastiskt tycker jag. Sen kan det vara svårt att visa andra människor att de är sedda.

  SvaraRadera
 2. Vilka iaktagelser du gjort. Specillelt på person två och tre... Ibland kan mina tankegångar gå likadant när jag ser nån som väcker ens uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 3. Man FÅR lägga sig i och störa. Vissa vill att man gör det. Andra vill det inte.
  Om personen är någon jag bryr mig om lägger jag mig i och stör om de vill eller ej.

  SvaraRadera
 4. Vilka bra reflexioner du gjort idag! Ibland borde man lägga sig i! Undrar vad som hänt om du sagt det du tänkte?

  SvaraRadera
 5. Det där är väl tvärtemot att vara ond... ♥

  SvaraRadera
 6. Ibland måste man lära sig att blunda med åtminstone ena ögat för att orka med vardagen och sin omgivning.

  SvaraRadera
 7. Det är väl det man gör som avgör om man är ond eller inte, inte tanken. Och ibland tror jag att det kan vara riktigt bra att lägga sig i och skaka om litegrann... man behöver ju inte göra sitt värsta..

  SvaraRadera
 8. Antar att du också är en vanlig människa och ingen superhjälte? Det finns ondska i världen, men det är de som framkallar den som är onda, inte de som råkar se resultatet av den!
  Jag menar att de där människorna du såg har alla blivit formade av människor runt omkring sig, att du ser dem gör dig inte ond, att du funderar på hur nästa barn kommer att bli gör inte dig ond. Du är reflekterande och medveten, vilket är en helt annan sak.

  Kramar!!

  SvaraRadera
 9. Hur många gånger har man väl stått så där och iakttagit men som du säger....det är så gott som tabu att yttra en åsikt fastän det kanske skulle vara till nytta om man sa det på "rätt sätt" Själv har jag bara lagt mig i när ett barn var inblandat och det verkligen var befogat! Du är definitivt inte ond,tvärtom för hur många tror du är som du och SER människor.Inte många vågar jag påstå!
  Ha det gott :-)

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.