fredag 26 oktober 2012

När faen ska folk bli vuxna? Alternativt: Gnäll från en offerkofta

Så var jag hemma från jobbet några dagar ty mitt huvud värkte så att jag inte kunde tänka och varje ljud stack i mina öron. Och i mitt arbete måste man kunna tänka, lyssna, prata och le. Fast man behöver bara le i ibland. Det är bra.

Men jag läste ändå mina jobbmejl (korkat, men sant) och det rasslade in frågor om ditt och datt från kollegorna. Mest om datt.

Och jag tänkte att:

1. Varför kan inte kollegorna försöka lösa saker själva?
2. Om inte ovanstående går, fråga någon på plats.
3. Hur faen ska jag kunna hjälpa till när jag är hemma och är sjuk?

Och så ringde det i hemtelefonen. Och mitt huvud var tungt så jag svarade icke. Men så blev jag nyfiken och lyssnade av mina meddelanden. Och det var en kollega som ville att jag skulle ringa upp.

Och jag tänkte att om en kollega söker mig i hemmet då är det något akut. Det var dumt att tänka så. Jag borde ha vetat bättre.

För det kollegan ville veta var:

1. Vart vi skulle äta lunch på måndag efter att vi varit på en föreläsning i kommunens regi.
2. Vart hon skulle parkera bilen i den stad där föreläsningen ska hållas. Den stad som hon haft som grannort i  hela sitt 60 åriga liv och jag i 8.

Och jag tänkte:
Inte undra på att jag har ont i huvudet om JAG MÅSTE TÄNKA ÅT ALLA ANDRA!!!

Hälsningar från en gnällig offerkofta med fortsatt huvudochsjälsvärk som visst inte klarar att pausa så länge från bloggandet.

För övrigt önskar jag er alla som är tillräckligt vuxna och kan tänka själva en riktigt bra helg.

Till er andra: VÄX UPP!

12 kommentarer:

 1. Förlåt - men jag skrattar högt! Tack. För precis så korkade är folk. Inte du och jag då, men alldeles för många.
  Man tror att det rör sig om liv eller död och så har dom tappat en knapp, typ.
  Svar till 'också bitter'.

  SvaraRadera
 2. Love! Jag har tänkt lite själv och mycket åt andra den här veckan. Så nu är jag slut. Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 3. Det är det som är så skönt på mitt nya jobb. Än så länge behöver jag bara tänka åt mig själv, de andra kan tänka själva. Eller så har jag inte lärt känna dem tillräckligt väl än.;)

  På mitt förrförra jobb var det jag som typ tänkte på allt och en kollega fick en rejäl avhyvling när han ringde mig om en sak på min lediga dag...

  SvaraRadera
 4. Inte konstigt du har huvudvärk!

  SvaraRadera
 5. Det kan vara frestande att göra sig oumbärlig, att vara den som kan allt och vet allt, den man alltid kan vända sig till, den som alltid ställer upp, den som folk måste vända sig till för att våga ta beslut. Men det finns en baksida på det. Jag känner igen symtomen fast mera från hemmaplan om jag så säger.

  SvaraRadera
 6. Det är nog så att du gör det lite för bekvämt för andra och det vet dom om. Om du inte måste, strunta i det och gör det du ska göra - liksom bara! Ett råd från mig som vart med ett slag......man blir trött när man är snäll.
  Fredagskramar

  SvaraRadera
 7. Men va fan man ringer väl inte hem till någon som är hemma och sjuk med sådana skitfrågor?! Jag blir matt i knävecken när jag läser det du skriver. Du måste sluta tänka åt andra annars kommer ditt huvud att spricka. Du kanske borta prata lite högt i klartext om detta problem till dina kollegor så att de i alla fall försöker använda den där bollen de har mellan axlarna och som borde innehålla en hjärna som kan tänka i alla fall lite. De får ju då på sig kläderna på morgonen och tar sig till jobbet i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Påfrestande med såna kollegor!
  Trevlig helg på dig själv!

  SvaraRadera
 9. Kikar in och skickar lite söndagskramar

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas att du talade om för kollegan hur otroligt korkat det var att ringa dig när du är sjuk!! Så otroligt egoistiskt! Man kunde ju hoppats att det var för att önska att du skulle krya på dig och ingenting annat, om man nu nödvändigtvis måste ringa alls...

  SvaraRadera
 11. Du är väl en sån som alltid fixat. Då åker man dit. Jag känner igen det där. Hoppas huvudvärken går/gått över och att du får vara ifred!

  SvaraRadera
 12. Förmodligen är du den som brukar fixa och då åker man dit. Jag känner igen det där. Hoppas huvudvärken är borta/bättre.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.