onsdag 7 november 2012

Det där lilla extra

Ibland åker jag buss till jobbet. Ibland är det min favoritchaufför som kör.

En gång hade jag glömt min plånbok. Då fick jag åka gratis. Plus att han lånade ut pengar till mig så att jag skulle kunna ta mig hem! Det ni. Och så säger han godmorgon. Till alla morgonsura resenärer. Det blir många godmorgon det.

På min arbetsplats som är rätt så stor finns det vissa rum som är bättre städade än andra. För där har fru G städat. Fru G struntar i att hennes arbetstid är på kontorstid. I stället städar hon på kvällen. När alla gått hem. För hon vill att det ska vara riktigt rent och fint när vi kommer på morgonen.

På jobbet finns också fru T och fru A. De jobbar i vår reception. De hejar alltid glatt. Frågar hur ens barn mår. Och har en lista över all personals födelsedagar. Och är man en favorit, då vet de när man har namnsdag också.

Det är sådana där människor som gör det lilla extra. Som är stolta över sitt jobb. Och som får vardagen för oss andra att funka bättre.

Själv är jag duktig i mitt arbete. Har lätt för att ge det där lilla extra.

Men inte nu. Just nu är jag helt kass. Och det är inte så bra. För mitt arbete handlar om att möta människor i sårbara situationer.

Är man kass på sitt jobb då kan man lika gärna stanna hemma. Tills man blir som vanligt igen.

Så nu gör jag det. Jobbar på att bli som vanligt. Med välsignelse från en doktor. Som verkade tycka att det skulle ta lååång tid för mig att bli frisk. Lång tid i mina ögon. Själv hade jag väl tänkt vara hemma nån liten vecka eller två.

Vi får se vem som får rätt. Jag hoppas att det är jag. Men det kan lika gärna vara doktorn...


9 kommentarer:

 1. Jag hoppas att det är du som rätt. Det är tråkigt att vara sjuk.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 2. Låt det ta tid. Men jobba för att komma tillbaka snabbt. Kan låta motsägelsefullt, men det är bra att ha som mål att vilja komma tillbaka och må bra.

  SvaraRadera
 3. Åtminstone i början kan du väl lyssna lite på doktorn? Är man lite sliten kan det ta ett tag innan kaklet lossnar från näsan.

  SvaraRadera
 4. Jag tror att farbror doktorn får rätt. Låt honom ha det och ta den tid du behöver för att bli dig själv igen. Ta hand om dig

  SvaraRadera
 5. Det tar dig nog lika lång tid att bli frisk som det gjorde dig att bli sjuk...
  Lyssna på doktor'n!

  Ta nu hand om dig!

  SvaraRadera
 6. Det får ta den tid det tar!

  SvaraRadera
 7. Jag tänkte som du, som du vet. Men jag är nu glad att doktorn vann över mig i envishet. Låt det få ta tid. Och vet du, du kommer att känna när du är redo. När du är redo för att du själv vill och orkar och mår bättre, inte redo för att du känner att du måste och absolut ska. Kram!

  SvaraRadera
 8. Så jag och doktorn var av samma åsikt. Både bra och dåligt. Kommer över nån dag och tar hand om dig.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.