tisdag 13 mars 2012

Det här med att ha en hobby, är det bra?

Mellan 9-10 timmar varje vardag befinner jag mig någon annanstans än hemma. Oftast på jobbet eller på väg till jobbet eller från jobbet. När jag kommer hem ägnar jag ett par timmar åt matdisktvätt och  samvaro med barn och make, en make som är hemifrån ännu fler timmar än jag ty han pendlar längre än jag.
 Ändå tycker jag att jag vill ha en hobby. Livet ska väl inte bara vara jobb? Så ett tag sjöng jag i kör och det var skoj. Men sedan ändrade kören reptider, 2 ggr/v i stället för så där varannan vecka. Det kändes för mastigt.


Så då började jag i stället skriva i en pytteliten lokaltidning som kommer ut 1 ggr/månaden. Det kändes rimligt. Några timmars redaktionsmöte där vad man ska skriva om fördelas, sedan vika ett par timmar för intervjuer och sedan ytterligare några svettiga timmar på att formulera orden till en artikel.

Nu sitter jag här och ska skriva en artikel. Deadline i morgon. Och jag undrar, VARFÖR ENVISAS JAG MED ATT HA EN HOBBY?? Jag blir ju mest stressad.

Kanske ska jag byta hobby igen? Drickavinochätagodisochläsaenbok, är det en hobby? I så fall passar det nog mig.

11 kommentarer:

 1. Drickavinochätagodisochläsaenbok - det lät som en bra hobby. Jag kan börja med det med och sen kan vi bilda en förening och ha möten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli en fantastiskt rolig förening!

   Radera
 2. Vilken underbar hobby, den sista alltså, ska vi bilda klubb? Kvällskram!

  SvaraRadera
 3. Jag vill också ha ett liv. Eller en hobby. Helst borde min hobby vara träning som den en gång var....

  SvaraRadera
 4. Den där hobbyn där dricka vin ingår tycker jag låter bra:)) den e jag med på!

  SvaraRadera
 5. Jag är för lat för att ha en hobby, men jag vill!

  SvaraRadera
 6. Jag är visserligen väldigt lat, men "Drickavinochätagodisochläsaenbok" är absolut en hobby jag kan ansluta mig till.

  SvaraRadera
 7. Igenkänning! Men jag håller med de andra, Drickavinochätagodisochläsaenbok är väl en hobby så god som någon annan! Kanske t.o.m godare!

  SvaraRadera
 8. Jaa, det här med hobby känns lite som för mycket.

  SvaraRadera
 9. Kanske ska du ha en hobby som är mindre kravfylld? En hobby ska man njuta av och den ska absolut inte var förenad med måsten. Då är det ingen hobby i den sista du sitter. Barnen ska kunna var sjuka, du ska kunna hopp över om du i stället vill plantera lökar ja själen är många. Ditt eget förslag verkar perfekt.
  Ha det bra

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.