måndag 19 mars 2012

Somliga förstår sig på mig

Vart jag mig än i världen vänder står det någon där och ska frälsa mig. Frälsa mig med träning. När jag var ung, jagmenaryngre och medgörlig, provade jag styrketräning, joggning, friskisochsvettis, afrodans, badminton, yoga, massa olika svettasruntigrupppågympass. Det som jag gillade var afrodans och badminton. Men jag var för lat för att fortsätta mer än något år.

Som mogen kvinna vägrar jag hårdnackat omgivningens frälsningsförsök. Trots att de tjatar. För de förstår sig inte på mig. Trots att de känt mig i flera år.

Men så nyss fick jag ett mms. Från en rätt så ny bekantskap. Hon skickade en bild på en löpsedel från en kvällstidning "Lufsa dig i form" stod det på den. Och hon skrev att det tänkte hon göra, ville jag haka på?

Ja. Jag vill lufsa mig i form. Här på landsvägarna. I löst sittande kläder. Tillsammans med en trebarnsmor som är rolig att prata med. Som inte vill frälsa mig. Hon vill bara ha lite sällskap när hon lufsar. Opretentiöst och kravlöst. Skönt.

12 kommentarer:

 1. Skönt att ha någon att lufsa ihop med :)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar "lufsing", det gör jag med hunden varenda dag och precis så, i bekväma kläder och det är utomhus och frisk luft och jag stannar ibland och tittar. Mycket bättre än nåt annat! Låt oss lufsa på!
  Kram Agneta

  SvaraRadera
 3. JA, den löpsedeln såg jag, skulle ju se om jag hittar det på nätet!

  SvaraRadera
 4. Det låter väl bra! Men om jag ska lufsa så vill jag lufsa själv. Jag är lite ensamvarg så jag vill plugga in musiken i öronen o bara gå.

  SvaraRadera
 5. Vill oxå lufsa.... Lät som en perfekt motionsform för mej.

  SvaraRadera
 6. Perfekt! Precis som jag och Sus, vi har lufsat oss runt i många mil. Och löst många av livets gåtor. Och efteråt har vi, ganska ofta, fått lite vin. Lufsa på!

  SvaraRadera
 7. Att lufsa låter som en lagom ansträngande motionsform.

  SvaraRadera
 8. Heja på. Jag lufsar redan och trivs jättebra med det. För första gången i mitt liv så vill jag röra på mig. Ingen ska få tvinga mig in i ett gym om jag inte själv kommer på iden
  ha en findag

  SvaraRadera
 9. Verkar vara min typ. Min enda roliga motionsform har varit ridning.

  SvaraRadera
 10. Lufs är lagom jobbigt!

  SvaraRadera
 11. Låter härligt :-) träna på gym är pest, som du säkert vet. Lufsa på, vi gör det tillsammans sen i sommar, upp och ner mellan venusberget och stugan ;-) KRAM

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.