söndag 22 april 2012

Alla mina diagnoser

En del läsare som hänger här, hängde även i min förra blogg. Andra är nya. Även om jag är anonym så vill jag ju ändå att ni ska lära känna mig lite. Och ett stort kännetecken för mig är alla mina diagnoser. Som jag ställt på mig själv. Ni som redan vet om det kan ju sluta läsa här. Ni andra, ja. Jag har:
 • Fjäderlätt Asperger. Jag är en otrolig vanemänniska och fastnar lätt i tankegångar.
 • Expressiv afasi. Jag tappar ord, glömmer vad saker heter och döper om dem. Som när jag kallade vitlökspress för Hollywoodpress. Ja, sådana saker.
 • Prosopagnosi. Alltså ansiktsblindhet. Jag har svårt att känna igen folk. Vilket kan verka som att jag är nonchalant, för jag hejar inte på bekanta. Men jag känner faktiskt inte igen dem. Familjen känner jag igen. Och de närmaste vännerna. Än så länge.
 • Fobier av olika slag. Mot råttor, svett, kallprat, att köra på motorväg och gå i branta trappor.
 • Oral störning. Jag har alltid något i munnen förutom när jag sover. Är det inte snus så är det mat, godis eller dryck av olika slag.
 • Tourettes syndrom. I alla fall någon form av det. Jag lider inte av ofrivilliga ljud och spasmer. Däremot talar jag och tänker sedan. Vilket kan få lite pinsamma konsekvenser.
 • Bipolära tendenser. Jag vill somliga dagar omfamna hela världen medan jag andra dagar störs av demoner som inte ens vill låta mig gå upp ur sängen.
 • Skrivsvårigheter. Detta har kommit på senare tid. Har tidigare varit en fena på att stava men helt plötsligt glömmer jag hur vissa ord ska se ut.
 • Velsjuka. Har mycket svårt att bestämma mig för saker. Som att bestämma vilka strumpor jag ska ha på morgonen. Och då är ändå de flesta av mina strumpor svarta.
 • Längtansjuka. Om jag är hemma längtar jag bort. Om jag är borta längtar jag hem. Jag ser fram emot fester jag är bjuden på men när det väl är dags så vill jag bara stanna hemma. Så långt ifrån mindfullness som man kan komma.
 • Och så lider jag ju även av den berömda latmasken. Som drabbar mig så fort jag ska göra något som kräver fysisk ansträngning eller tråkigt.
 Vad har du för diagnoser?

7 kommentarer:

 1. Strumporna klarar jag fint - har också bara svarta, så där känner jag mig bekväm, men annars var det som att läsa en gammaldags läkarbok -
  Jag har alltihop också...

  SvaraRadera
 2. Du menar förutom övervikt, mundiarré, håriga damen, skrivdiarré, plattfot, arselont, tennisarmbåge och guldfiskminne? Inga som helst. Vad jag vet. Eller?

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i alla diagnoser. Har aldrig tänkt dem som diagnoser tidigare. Jo de Bipolära tendenserna, de har jag aldrig gillat. Annars står jag ut med att jag har allt det där.

  SvaraRadera
 4. Hahaha! ;)
  Har du papper på nån diagnos? Annars gills det inte. :P

  SvaraRadera
 5. Jag har alla dom där jag med.

  SvaraRadera
 6. Dito samt en ibland rätt besvärande gråtsjuka. Ungefär som en strokepatient men utan att jag veterligen haft en.. Kan gråta när som helst, hur som helst och åt vad som helst. Lättrörd? javisst!

  SvaraRadera
 7. Känner igen mig i de flesta dock är jag inte drabbad av latmasken!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.