fredag 13 april 2012

Jag och alkisarna

Om man bor på landet får man vara lite omsigochkringsig. Passapåattgöralllaärendensamtidigt.

Dansösen skulle till doktorn i morse. Doktorn finns på samma ort som systembolaget. Eftersom jag kommit ihåg plånboken tänkte jag passa på att inhandla lite alkohol. Så där stod jag, strax före kl. 10.00. Och väntade på att de skulle öppna.

Jag, Dansösen och två mycket slitna människor med darrande händer. Det kändes desperat på något sätt. Nästan lite skämmigt.

Men det var i alla fall ingen kö till kassan. Och nu kan jag dricka vin till middagen. Skål i förskott.

6 kommentarer:

 1. jag gjorde samma sak efter ett läkarbesök i stan. Det kändes väldigt konstigt att stå där, nästan lite skämmigt!

  SvaraRadera
 2. Tycker inte du ska skämmas över att vara tidigt ute. Vad är skillnaden att komma 5 i 10 eller 5 över 10? Är väl bara bra att slippa stå i kö. Förresten Systembolaget är nog den enda affär där inte alla människor ojar sig över att det tar tid och går därifrån. Ha en mysig helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och oftast är det inget skitsnack och skvaller bland kunderna som besöker gröna skylten

   Radera
 3. Och jag passar alltid på att göra fler ärende samtidigt. Idag ska jag på AW, ta ett glas vin med min arbetskamrat G, och direkt efter det passar jag på att gå till systembolaget.
  Fredagsskål på det!

  SvaraRadera
 4. Förut cyklade jag över stan när jag skulle till mitt arbete. På torsdag började jag 10.30. Det var alltid kö utanför systembolaget och Teliabutiken innan kl. 10.

  SvaraRadera
 5. Skämmigt för att det var just den butiken då? för någon annan butik kan man stå och hänga på låset utan att skämmas. Äsch skit i det och SKÅL på dig!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.