tisdag 3 april 2012

Ibland önskar jag att jag var man

Detta är ett generaliserande inlägg. Ett drahalvamänsklighetenöverenkam inlägg. Bara som en varning.

Min vän E tipsade mig om ett jobb hon tyckte jag skulle söka. Ett roligt jobb. Varierande. Spännande. Lät det som.

Gott så. Men jag är inte kvalificerad för jobbet eftersom jag har en helt annan utbildning än vad som krävs. E ryckte på axlarna och ansåg att jag som person skulle passa för jobbet. Jag höll med.

Om jag varit man (eller E) då hade jag struntat i de krav som stod i platsannonsen. Jag hade slängt iväg en ansökan och hoppats på det bästa. Det bästa=att få komma på intervju. Så att de fick se att jag passade.

Genom åren har jag läst ansökningar till olika tjänster där jag har jobbat. Ibland chefsjobb. Och män söker. Trots att det inte är en siffra rätt gällande vad som krävs. För de tycker att just det jobbet skulle passa just dom. Och en del av dem har säkert rätt. Och de försöker i alla fall.

Men här sitter jag och radar upp allt som fattas i mitt CV, i stället för att rada upp allt som passar.

I mitt påskägg vill jag ha en övertro på min förmåga och ett medel som suddar bort all självkritik och en del av min självdistans.

Jag vill vara man. Om det inte var för att det verkar jobbigt att raka sig. Och att sitta bredbent. Överallt.

4 kommentarer:

 1. Okey, jag käkar upp chokladägget jag tänkte skicka och sänder över lite övertro stället. Jag håller med E! Och raka sig, det gör jag alla dagar, eller plockar. Sitter bredbent också då magen är i vägen. KÖR!! Kram

  SvaraRadera
 2. I det här fallet är jag man!
  Definitivt!
  Finns även "bevis" på det i tryck i lokalblaskan när jag presenterades som den nya krönikören för några år sedan - att jag ofta tog/sökte/fick jobb jag inte var kvalificerad för - på pappret!
  Heja dig!
  Du fixar det plätt-lätt!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jag jobbar också på att hitta den där tron. För övertro är det inte, varken för dig eller mig. Vi är många gånger mer än överkvalificerade och slår både män och andra kvinnor. Om vi bara fick tummarna ur och talade om det för dem som söker folk.

  SvaraRadera
 4. Ja jag vill också det men bara ibland. Gud så mycket jag skulle missa som har med känsloliv att göra. Nog för att det också är jobbigt att ha ett sådant men allt man upplever väger över. Kan du inte låta en man skriva den åt dig. Kolla snabbt igenom den sen och i brevlådan med den
  Lycka till

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.