lördag 29 december 2012

Det bidde en dyr virknål, det

Så begav jag mig till den lilla staden för att fylla på förrådet med bubbel inför nyår. Men framförallt för att köpa en virknål till Dansösen. Hon virkarochvirkar och ju duktigare hon blir desto mindre virknål vill hon ha, till småpillerilljobb.

Men sybehörsaffären hade lunchstängt när jag kom dit. Och vad finns det då att göra i den lilla staden?
En stad med ett köpcentrum som nästan inte syns.
Jo, man kan alltid gå till butiken med snordyra kläder och skor. Där allt är mer eller mindre "bohemianchic". Där kläderna oftast är av linne, mjukaste trikå eller ylle. Och de finns i få upplagor och är mestadels nordiskt tillverkade(=dyrt).
Sådana kläder som jag gillar.
Men jag hade inte råd. Trots 50% rea. Och ändå. Så provade jag lite kläder. Och blev förälskad. Och i förälskelsen finns ingen logik. Så huxflux stod jag där med två klädpersedlar a´alldelesförmycketpengar.

Och det är synd att jag är så kass på att fota. (Och idag är jag heelt nykter, Osloskånskan) Men jag visar bilderna ändå.
Den är mörkgrön, vilket inte syns. Gjord av det lenaste garn. Om med sååå söta fickor.

Tunika i underbar bomull. Svenskt hantverk.
Om ändå syaffären varit öppen på en gång..Eller ja..Jag är ju fattig men glad! Och jag kom till och med ihåg att köpa virknål. Det ni.

3 kommentarer:

  1. Älskar den vita, ser inte riktigt hur den gröna ser ut. ta den på dig sen i januari :-)

    SvaraRadera
  2. Fina! Jag älskar långkoftor! Den vita ser underbart sval och skön ut.

    SvaraRadera
  3. Med den underbara kvalitén kommer säkert plaggen att räcka länge och då blir det ju inte så dyrt om man slår ut det över den tiden man använder dom.

    SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.