torsdag 27 december 2012

En övning i Mindfulness

Det här med Mindfulness är ju modernt. Tyvärr är det inte alls min grej. Jag är sällan i nuet och njuter. Går inte omkring och lyssnar på mina andetag. Känner inte efter hur mina fötter känns mot golvets underlag.

Men i dag har jag övat lite i alla fall. Min "dethärbordejaggöralista" är som vanligt lång. Och min känsla av att "jagfåringentinggjort" är som vanligt stark.

Men jag sov väldigt länge i dag. Och insåg att gjort är gjort. De ovakna timmarna kan jag inte få tillbaka. Ingen idé att gräma sig.

Och jag upptäckte att när man är utsövd så smakar saker annorlunda. Godare på något sätt. Eller om det nu var att jag lyckades dosera kaffet helt rätt eller om det helt enkelt var kroppen som skrek efter koffein. Kaffet var hur som helst gudomligt gott.

Och att stå i duschen var nästan lika skönt som att ha sex. Kanske för att det är en aning obehagligt att vanka omkring i sitt eget intorkade svett. Jag går genom mina dagar ständigt småfrusen, sedan vaknar jag flera gånger per natt blöt av svett. Kanske är det början på klimakteriet (hoppas det) eller så är det någon av alla sjukdomar som min man rabblade upp, där de första symptomen just är nattlig svett...

Hur som helst. Det var skönt att duscha.

Önskar er alla en fin dag. Vart ni än är. Vad ni än gör. Och var icke oroliga. Snartsnart kommer jag vara mitt eget småstressade småarga jag igen..Känner redan hur det börjar krypa på..

3 kommentarer:

  1. Skönt med sovmorgnar också, fast det är ovakna timmar till spillo.

    SvaraRadera
  2. Jag avskyr att tänka på hur jag andas, "andas in genom näsan och ut genom munnen", eller var det tvärtom? Fattar inte alls grejen med det!

    SvaraRadera
  3. Jag är likadan men huttrande och svettande sen en tid. Håller på klimakterieteorin.

    SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.