lördag 14 juli 2012

Att vara mor till en tweenie

Älvan vill kramas ofta. Vara näranära mamma och pappa. Hon vill också gääärna vara med bästa vännerna. Helst dygn i sträck.

Hon vill gärna se "Hungerspelen" på bio, men eftersom den handlar om unga människor som dödar varandra så är det inte aktuellt förrän hon fyllt åldersgränsen (11) i augusti och har sin mor eller far bredvid sig. (Jag är hopplöst uuurtrist, jag vet). Samtidigt skrattar hon högt år  Scooby Dooo filmer i hop med lillsyrran.

När Kamratposten dunsar ned i brevlådan är det tävling mellan Älvan och Dansösen om vem som ska läsa den först. Samtidigt har Älvan kommit över några Frida som hon fått av en tonårstjej. Hon har lusläst dem och för egna pengar köpt det nya nummer.

Eftersom jag är uppväxt i en progressiv familj så var tidningar som Starlet och VeckoRevyn förbjudna. De lästes i smyg hos kompisar. Så det klaaart att min dotter ska få läsa Frida. Men jag kan inte låta bli att le och fråga om hon är väldigt nyfiken på att "tyda sina sexdrömmar" som det står på framsidan. Hon suckar så klart högt och pekar på idolporträttet av någon söt sångare som det visst ska finnas en poster av inne tidningen.

Hon älskar skor som är bekväma och lätta att ta på sig. Samtidigt är hon inne på olika nätsidor och dreeglar över skor med kilklack.

Jag har fått en tweenie i huset. Det är bara att tugga i sig. Och det där med sexdrömmar, det kanske är läsning för mammorna? Eller?

4 kommentarer:

 1. Snart har hon garderoben full med tonårskläder och smink

  SvaraRadera
 2. Vänta bara.... ;-)
  Och ta sexdrömmarna du :-D

  SvaraRadera
 3. Haha! Jag tänker inte tala om vad du har framför dig!

  SvaraRadera
 4. Funderar på ditt namn(bloggens alltså)... efter den här sommaren kanske du ska omvärdera det ;)

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.