söndag 3 juni 2012

Angående min man, sjukgymnasten

Jo. Min man arbetar som sjukgymnast. Förstår inte varför ni blir er så till er i trasorna över det?

1. En sjukgymnasts huvudsakliga uppgift är att rehabilitera eller habilitera. Detta sker främst genom att man tränar. Så när jag beklagar mig över värk någonstans, då ger min man mig ett träningsprogram. Som jag inte utför. Ty jag är lat. Och det är jääävligt tråkigt att stå och dra i gummiband, göra knäböj och annat nyttigt.

2. En sjukgymnast hanterar andras kroppar hela dagarna. Får dem att träna, stretcha, slappna av och ibland, men bara i bland masserar sjukgymnasten dessa kroppar. Att då komma hem och fortsätta sitt jobb är sällan aktuellt.(Även om jag kanske inte är ett jobb direkt, bara lite jobbig).Då vill maken påta i trädgården eller snickra.

Trots detta funderar jag på att ge honom en massagebänk i födelsedagspresent. Han borde ju förstå att min kropp är viktig. För oss båda..

Annars gör jag som vanligt. Hotar med att gå till en massör. Som tar massa betalt. Då brukar han oftast ha tid. Med mig och min rygg..

4 kommentarer:

 1. Smart av dig! Min sjukgymnast kör Feldenkreismetoden så det blir inte mkt träningsprogram. Tyvärr, men det känns bra ändå, ibland önskar jag dock hon ville ta i lite ;)

  SvaraRadera
 2. Ja, det blir väl lite som med skomakarens barn ;-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 3. Massagebänk i present låter som en utmärkt smart idé!

  SvaraRadera
 4. Det är väl en ganska utbredd feluppfattning att sjukgymnast är detsamma som massör men som du säger de gör nästan allt annat än masserar det är därför det finns massörer. Jag känner igen syndromet att man inte vill jobba med jobbet hemma, min man som fixar fina golv till andra och är en allmänt duktig hantverkare tycker inte om att fixa här hemma!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.