torsdag 14 juni 2012

Den tredje semesterdagen

Ja. Nu är jag inne på min tredje semesterdag, men särskilt utvilad känner jag mig icke.

Jag har lagat lunchochmiddag till familjen och döttrarnas kompisarpåbesök. Tömt diskmaskinen och fyllt den lika fort ett otal gånger.

Tvättat.

Vallat runt tre barn på en shoppingtur.

Övervakat kakbak och iskalla bad.
Hjälpt Dansösen att trycka text på en tröja.
Och framförallt lyssnat på ordet "Maammaa" förtinutton gånger.

Det jag allra helst vill göra är att ligga och läsa en bok en hel dag. Det ska jag göra. Men inte i morgon och inte i helgen för då ska jag göra annat.

Men sen. Sen ska jag leta upp den där avslappnade semesterkänslan.

Hur gör ni för att vara ned?

6 kommentarer:

 1. Läser en bok eller tar en lång härlig skogspromenad

  SvaraRadera
 2. Jag kan varva ner på ett par minuter :-)
  När ni kommer så tar jag hand om flickorna en hel dag, och servar dig där du ligger på venusberget med din bok. Lovar. Kram

  SvaraRadera
 3. Gäller att vara konsekvent o psykiskt stark. Med bestämda steg kliva över dammsugaren, gå förbi tvättkorgen o strykhögen. Gilla läget med pulvermos, hotdogs, fiskpinnar och makaroner. Beslutsamt greppa boken och slå ner röven på stolen ute på altanen. Därmed basta!!!!

  SvaraRadera
 4. Vetenskapen säger att du är rätt normal. Det tar minst en vecka för kroppen att inta semesterläge. Lite orättvist för då borde den veckan inte räknas.
  Tänk vad skönt nästa vecka när du varit en god mor nu och kan unna dig läsläge utan samvetskval
  Ha det

  SvaraRadera
 5. Vet inte men jag hoppas det kommer in bra tips här som jag kan ta till mig! Ha en trevlig och förhoppningsvis avslappnad semester!

  SvaraRadera
 6. Visst är det väl så att man fortsätter i samma tempo som man brukar i ungefär en vecka innan man inser att man faktiskt inte måste. Sen tror jag att det hade varit fint med lite värme och sol så att man mesta tiden är utomhus och mesta tiden har tunna kläder (helst bara bikini) så man slipper tvätta jämt och ständigt. Kan inte det vara en bra idé, att boka in lite vackert väder?

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.