onsdag 6 juni 2012

Valet och kvalet

Alltså, att skriva är min hobby. Den enda hobby jag har, just för tillfället i alla fall. Att skriva blogg är lätt. Ibland är det idétorka, ibland inte. Men jag bestämmer själv när det ska bloggas eller ej. Och om vad det ska skrivas. Och när.

Sedan skriver jag ju i en liten lokaltidning. Som kommer ut en gång i månaden. Och jag får inte betalt i pengar, men i olika små fester av olika slag. Reportagen fördelar vi på våra redaktionsmöten som vi har en gång i månaden. Vissa uppdrag är roliga. Andra mindre roliga. Som livet självt ungefär.

Men oavsett uppdrag så ska artikeln skrivas. Deadline ska hållas. Texten ska korrigeras och godkännas av herr redaktör. Och prestationsångesten kommer varje månad som ett brev på posten. Och jag funderar på att hoppa av. En hobby ska väl vara rolig? Bara rolig. Inte ge ångest.

Å andra sidan kan jag ju erkänna att de människor jag intervjuat, de hade jag aldrig mött i något annat sammanhang. I alla fall inte på samma sätt. Kan man inte bara få intervjua och så skriver någon annan artikeln? Eller så kan man ju ge ut en taltidning kanske?

Hoppa av eller fortsätta. Den frågan ältas som en surdeg i mitt huvud just nu. Kloka kommentarer uppskattas. Tack.

9 kommentarer:

 1. Du har rätt, sin hobby ska man ju må bra av! Har du skrivit upp för och nackdelar? Känns det alltid så här, eller är det bara tillfälligt? Känn efter med hjärtat, inte bara hjärnan!

  SvaraRadera
 2. Fortsätta. Du måste skaka av dig ångesten och bara försöka se den positiva. Ge dig själv en deadline en vecka innan den "riktiga"? Du är ju så jäkla bra på det du gör! KRAM

  SvaraRadera
 3. Får du verkligen ångest av det så tycker jag att du ska sluta. Men efter lista med för och nackdelar låter som en mycket bra idé tycker jag.
  Och sen har du en sak att hämta inne hos mig. Tanken var att du skulle höra den hem till dig men jag vet inte riktigt om jag lyckades ;-)

  SvaraRadera
 4. Jag skriver ju också krönikor i lokaltidningen men inte som hobby utan som frilansande skribent.
  Skillnaden är att jag får betalt för det jag gör men också att det inte är frågan om några reportage/intervjuer, utan helt fritt fabulerande kring vissa givna ämnen.
  Får jag inte till något klyftigt om veckans tema, har jag fria tyglar att plita ihop något annat.

  Jag skulle inte hoppa av om jag var du, däremot skulle jag som Fru Venus skriver, sätta en deadline en vecka i förväg - för min egen skull.

  Å andra sidan är det bara du som kan avgöra om det är tillräckligt roligt!?
  Lycka till.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att skrivandet är roligare än intervjuandet. Så där har vi lösningen. Du intervjuar så skriver jag! :)

  SvaraRadera
 6. Jag tror faktiskt att en hobby kan vara både rolig och ångestframkallande! Och ger dig skrivandet mer glädje än ångest, som fester och intressanta människor t.ex. så tycker jag du ska fortsätta. Är det mest ångest, sluta!

  SvaraRadera
 7. Och jag hoppas hoppas hoppas att du fortsätter. Kram!
  /Maria H

  SvaraRadera
 8. En för och emotlista är nog bra. Kanske du kan ta paus nån månad också och känna efter vad du vill.

  SvaraRadera
 9. Jag funderade på olikheterna i dina hobbies Att blogga är om man vill helt kravlöst. Man skriver det man vill och när man vill. Ditt andra skrivuppdrag är inte så lik det första. Det finns krav och du gör det inte när du vill. Alltså motsatsen. Jag tänker att skriva på uppdrag av en liten "tidning" är för mig en utmaning. Klarar man det så fyller man på känslan av att vara duktig. Den behöver vi alla du vet den klappen på axeln. Jag skulle inte släppa uppdraget om det inte blev så att det var ett ok på mina axlar.
  Ha det bra

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.