måndag 11 juni 2012

Jag har sagt det förut men säger det igen

Jag bor på landet, sedan 9 år tillbaka. Förut bodde jag under många år i den stora staden. Men som sagt, nu bor jag på landet. Och vännerna bjuder mig till sina lantställen på sommaren. Men nej tack.

Min längtan är icke att sitta i ett torp i Närke med mulltoa. Inte heller att sitta i en stuga i Gävleborgs län och döda mygg. Och min längtan till ett litet skjul i Östergötland utan rinnande vatten är minimal.

Jag bor ju för faen redan på landet! Varför ska jag tränga in mig under bistra omständigheter bara för att uppleva naturen, när det är det jag gör mest hela dagarna?

Men låna mig gärna din lägenhet i Stora staden. Det skulle vara semester det!

Fast det klart. Det finns en stuga på Åland som jag längtar till. Och en på Tjörn. Dit ska jag resa i sommar. Trots utedass. För de stugorna ligger vid havet. Men om jag ska vara riktigt ärlig, så är det människorna i dessa stugor som lockar mig mest. Jaha. Där har vi det. Mammahäxan är en aning kräsen när hon väljer semestersällskap..

4 kommentarer:

 1. Amen!
  Precis det som är charmigast med vår vardag - är exakt det jag inte vill ha på bortaplan som semester.
  Skulle också kunna leva med en lägenhet i storstaden, några dagar.
  Fast helst är jag hemma och har besök!

  SvaraRadera
 2. Oj. Hann bli lite orolig där ett tag :-))
  Vet inte HUR centralt du vill bo i stora staden, men jag tror att det går att ordna. Annars, ska vi dra till London eller nåt, nån helg i höst?

  SvaraRadera
 3. Och inte till storstan heller om jag slipper......det är så lugnt och skönt på mitt berg här i Bohuslän, här vill jag vara jämt!
  KRam

  SvaraRadera
 4. Du kan låna min lägenhet. Eller övernattningslägenheten i föreningen. Fyra bäddar, för 275 kr/dygnet. Men min är billigare. 0 kr/dygnet. Fast jag bor ju inte mitt i stora staden förstås.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.