söndag 10 juni 2012

Nu är sommargästerna här!

Så har sommaren kommit till min lilla ort. Det märks inte på vädret direkt. Kallt och blött. Men sommargästerna är här. Vi är inte så väldigt många här i byn, men på sommaren blir vi desto fler.

Sommargästerna kör dyra bilar fortfort. Till skillnad från lokalbefolkningen som kör halvdyra bilar och skrothögar fortfort. Men lokalbefolkningen stannar oftast vid övergångsställen. De vill väl inte riskera att köra på någon som är släkt. Sådant har sommargästerna dock inte tid med. De önskar lämna storstadens stress, men man kan ju inte rymma från sig själv...

Därför blir den unga tjejen i kassan på Ica utskälld, när hon inte jobbar tillräckligt fort. Och folk med nasala röster ropar högt och frågar om chevre och dinkelkex.

Ja. Nu är sommaren här. Och byn fylls av människor som vill leva lantliv, men med storstadens utbud och service att tillgå. Håhåjaja. Nu är sommaren här.

5 kommentarer:

 1. För att sno ett av dina citat: Som people just need a high five. In the face. With a chair.

  Kram

  SvaraRadera
 2. I vår by finns inte den chansen för sommargästerna. Vi har varken övergångsställen eller affär. Däremot kan det stå folk mitt på vägen och prata, eller två mötande bilar vars förare konverserar via de nervevade sidofönstren.

  Du får väl skriva någon liten vass ironi på en lapp och sätta upp vid afären.

  SvaraRadera
 3. I min del av landet är det oftast sommargäster med danska eller tyska som språk.
  Holländare finns det också!
  Men resten känner jag igen.

  SvaraRadera
 4. Det är därför jag gillar huset i skogen vid havet - jag märker aldrig av sommargästerna :-)

  SvaraRadera
 5. Visst är människor konstiga? En del i alla fall

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.