fredag 22 juni 2012

Utan tradition

Jag har inga särskilda traditioner kring midsommar. Som barn var jag oftast ute på sjön med pappa och bonusfamilj. Ibland glömde vi till och med att det var midsommar.

En del firar ju likadant varje år. Det låter mysigt och lite tryggt. Jag firar på olika sätt eller inte alls.

Många midsomrar minns jag inte ens. Inte för att jag varit berusad utan för att det bara var som en vanlig dag.

Några midsomrar minns jag. De riktigt roliga med fest ihop med kära vänner. De riktigt tråkiga, när förväntningarna av någon anledning varit höga och inte infriats.

Och den här midsommaren kommer jag nog att minnas. När jag mest agerade sjuksköterska och baddade Älvans kliande koppor.

Hur firar du midsommar?

Jag hoppas att du får en fin dag och kväll! Eller i alla fall uthärdlig.

6 kommentarer:

 1. Jag är också rätt traditionslös vad gäller midsommar. Är jag hemma så plockar jag blommor och äter midsommarmat så lite tradition blir det ju. Men vi har inga stadiga festvännertraditioner och blir sällan bjudna någonstans och midsommar kan kännas lite tungt och ensamt, fast vi har ju varandra och inte anstränger vi oss väldigt mycket för att hitta några som inte har några andra planer heller, så vi får väl skylla oss själva!

  SvaraRadera
 2. Jag firar alltid midsommar med värme och sol.... (♫♪ ♪jag ljuger så bra ♪♫)

  SvaraRadera
 3. Är som du. Inga traditioner. Har funnits midsomrar som gått spårlöst förbi. Men ändå innehållit dans och lekar för barnen. En midsommar baddade jag också kliande koppor på min dotter.

  SvaraRadera
 4. Firade den med min svägerska. Behöver jag säga mer?
  Har heller inga traditioner därvidlag, det blir som det blir och det blir alltid på något sätt! Jag har baddat mina knottbett i år, huh vad jag ser ut och så mycket det kliar och värker.
  Agneta kram

  SvaraRadera
 5. jag är som dig. Jag har aldrig haft fasta traditioner men kan stressas när jag hör hur andra berättar om sina. Jag har gjort allt vad jag kan den helgen för att var motvalls kärring och det har funkat bra.
  Badda och hoppas hon snabbt kryar på sig så hon får njuta varje dag av sommarlovet

  SvaraRadera
 6. Det var länge sen jag hoppade små grodorna och bäst blir det om man tar det lite "som det kommer"!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.