tisdag 12 juni 2012

Nu är ålderdomen här

Jag har B12 brist i mitt blod. Det är någon sorts anemi, vad jag förstår. Varför vet jag ej. Så jag sökte svar på nätet. Det skulle jag icke ha gjort.

B12 brist får mest äldre människor, eller veganer eller folk med fel på näringsupptagningen i tarmarna. Jag är inte vegan. Mina tarmar tror jag funkar bra. Alltså är jag gammal.

Det finns fler tecken på det. För att hålla ordning på de mediciner doktorn skrivit ut har jag nu köpt en dosett. En dosett!! En sådan som äldre människor har.

Ytterligare ett tecken är att jag min första semesterdag vaknade 05.50. Av mig själv. Och jag kunde inte somna om. Ålderdomsvarning. Jag som annars kan sova huuur länge som helst.

Så nu vet ni det. Just nu läser ni en gammal kvinnas blogg.

7 kommentarer:

 1. Tsss.....jag fick samma diagnos som tolvåring och dosett köpte jag när jag var 20 och hade vitaminpillerhysteri. Du menar väl inte att jag varit gammal SÅ länge? KRAM!

  SvaraRadera
 2. Du... TACK! Din kommentar gjorde mig riktigt glad! Jag är inte heller glad för att kramas hit och dit, men jag kramar tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Man får gratulera till semester. Säger man så? Jag gör det. Som en liten tröst så har min sambos dotter sen hon var 26 år samma åkomma som dig B12 brist. Efter att ha ätit medicin blev hon en helt annan person. Pigg som bara den. Du ska se att det löser sig för gammal behöver man inte vara för att använda dosett. Bara lite virrig och det kan en 20 åring vara också
  Ha det så gott

  SvaraRadera
 4. Duktig flicka som har oredning och reda på sina piller. Snart har du tankat klart vitaminer och annat och kan lägga docetten på hyllan.

  Jag har väntat på det där att man ska bli morgonpigg när man blir äldre, men tydligen inte hunnit dit ännu. Å andra sidan kanske man måste se till att komma sig i säng före midnatt då.

  SvaraRadera
 5. Min lillasyster hade det innan hon fyllde 30.

  SvaraRadera
 6. *skrattar högt* - B12 brist eller inte, du är bra!

  SvaraRadera
 7. Vad glad jag blev av ditt inlägg. Då vet jag att jag bara är nästan gammal. Jag har inte B12 brist, har just skaffat en dosett och skulle ALDRIG vakna så tidigt en morgon...älskar sovmornar. Men egentligen bryr jag mig inte om ifall jag är gammal eller inte enligt personbeviset......det är mest andra människor som har problem med det.

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.