måndag 13 augusti 2012

Är det kvinnligt att vara hårlös?

Min vän K är glad. Hon har fått en present av sin man. En epilator. Alltså en mackapär som rycker bort kroppshår.

- Det gör rätt ont. Men mina ben blir alldeles släta. Det gillar min man, säger K.

Jag säger (men inte till henne, utan till er):

Om min man tyckte att jag skulle plågas för att få ben lena som på ett barns, då skulle jag förmodligen smälla till honom. I alla fall smälla i en dörr. Om han däremot bad mig bli lite lenare i truten, då skulle jag förstå och försöka. Min tunga kan vara lite väl vass.

Och jag undrar om K:s man hade blivit lika glad som hon blev över sin present om hon givit honom en mackapär som skulle dra bort håret på hans bröst. För att hon tyckte om bröstkorgar som påminde om en ynglings..

Jag rakar benen ibland. Rycker ovälkomna skäggstrån. Sanerar armhålorna. För att jag fått för mig att kroppsbehåring är ofräscht. Vilket ju är idiotiskt. Men vi alla faller till föga för vissa av modets nycker.

Men jag skulle ALDRIG utstå onödig smärta bara för att behaga min man. Där går min gräns.

9 kommentarer:

 1. Men visst var det en ung kvinna som fick bröstförstoring av sin svärfar för en tid sen? Han hade åkt ut genom det oöppnade fönstret här, och sonen genom det andra. Och jo, jag plockar ögonbrynen. Men det finns gränser.

  SvaraRadera
 2. Det är synd om min man. Sommartid är jag ganska hårlös, men inte vintertid!

  SvaraRadera
 3. *står upp och applåderar*

  SvaraRadera
 4. Jag rakar mig om jag kommer ihåg. Under armarna och på benen alltså. Ingen annanstans. Och den som bryr sig får göra det. Jag gör det inte.

  SvaraRadera
 5. Sommartid spenderar svenska kvinnor sammanlagt 1 miljon kronor om dagen på hårborttagning! Herregud, vilken industri! Det finns en anledning till att vi har hår på kroppen så kan vi inte bara sluta att vara så fixerade vid hårlösheten!

  SvaraRadera
 6. Är det verkligen för männens skull vi kvinnor pinar oss som vi gör, eller är det på grund av grupptrycket från andra kvinnor?

  SvaraRadera
 7. Undrar om din vän kan ställa samma krav på sin man, om han är beredd att utstå smärta för hennes skull....skulle inte tro det?

  Själv har jag en sån sen många år och den är toppen och det gör bara ont de första gångerna, sen hittar man knep som att vira in benen med varm handduk så porerna öppnar sig. Det blir ingen stubb på benen efter en sån här behandling och tar längre tid innan det växer tillbaka.

  SvaraRadera
 8. Jag köper Cicis resonemang, även om det i det här fallet handlar om en man(?) som vill bli behagad. Jag kan tänka mig att göra mycket för människor jag älskar, men epilator, där har vi passerat gränsen för länge sen!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.