fredag 3 augusti 2012

Att ta seden dit man kommer

Dansösen har haft en liten väninna på besök. En väninna som ville sova över. Och det fick hon så klart. Och de var uppe sentsent och fnissade och tittade på film. Och åt godis. Sådant som jag tycker att man SKA göra när det är sommarlov och man har en kompis på besök.

Och jag höll mig vaken långt efter att de somnat för säkerhets skull, för den lilla väninnan har aldrig sovit hos någon kompis förut, trots sina 9 år.

Och då sov vi länge på morgonen. För det gör vi i vår familj när vi är lediga. Och ingen ville ha frukost direkt när de vaknade så då väntade jag en stund med det.

Klockan 10.00 kommer väninnans föräldrar utan förvarning för att hämta henne. Jag står i morgonrock. Ingen har ätit frukost.

Vojnevojne.

Men jag bjuder på kaffe och fixar frukost. Tyvärr står det en vinflaska kvarglömd på bordet. Vojnevojne. Det ser ut som vi har haft fest. Fast vi bara tog ett glas vin till middagen igår.

Och jag känner föräldrarnas granskande ögon. Men ja, i vår familj dricker de vuxna vin ibland. Sover länge. Håller inte stenhårt på lördagsgodis under semestern. Tar dagen som den kommer. För sedan kommer tiden när man bara stressar till jobbochskolaochaktiviteterochläxor.

Och jag vet att den lilla väninnan haft det bra. "Jag tycker om att vara här" var bland det sista hon sa igår innan hon somnade.

Ja, det kan ju vara bra att upptäcka andra kulturer. Även om man befinner sig i samma land.

4 kommentarer:

 1. Känner du föräldrarna innan? Annars kan jag förstå att det känns lite så där. I sht att plötsligt ha folk inpå sig närmast morgonrocken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag antar att varje förälder granskar en plats där ens barn sovit över, särskilt om det är för första gången. Det är nog inget att fästa sig vid. Om inte tösabiten trivts hos er hade hon säkert bett om hämtning innan det var läggdags. Olika familjer har olika vanor och vem blir chockad över en vinflaska i dag?

   Radera
 2. Lärde sig de granskande föräldrarna något?
  Hoppas det ;-)

  SvaraRadera
 3. Nämen fyyyyyy! Vad är du för en sorts mamma som dricker vin mitt i veckan och låter barnen äta godis fast det inte är lördag??? Sådär har jag aaaaaldrig gjort!! ;-)

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.