onsdag 22 augusti 2012

En stols andvändningsområden

I de flesta hem finns det möbler. Så även i vårt hem.

Det är bara det att vi har lite olika åsikter om vad de ska användas till.

Jag tycker att:

Stolar sitter man på.
Matbord äter man vid.
Soffan sitter man och myser i eller tittar på TV.
Soffbordet används för att ha fjärrkontrollerna på och kanske någon prydnadsgrej.
Bokhyllor är gjorda för böcker.
Andra hyllor kan man ha kanske fotoramar på, telefoner eller småsaker.
Golvet, vilket ju inte är en möbel, är en yta där man går och där möblerna står.

Familjen verkar tycka:

Att varenda jääävla yta är till för just deras saker. Blöta handdukar på köksstolarna, kläder på golvet, gammal disk på soffbordet. I soffan telefoneras det, surfas på nätet och framförallt så trängs alla där. Oavsett vad de pysslar med och säärskilt om jag sitter där.

Och varenda fri yta är belamrad med verktyg, papper, papper igen, böcker, kläder,borstar, gummisnoddar, strumpor m.m i all oändlighet.

Och jag plockar. Och så slutar jag plocka. För de fria ytorna jag gjort i ordning belamras ju på en gång igen. Ett Sisyfosarbete

Jag älskar min familj. Men alltsomoftast drömmer jag om ett eget hem. Där endast jag är skyldig till röran.

10 kommentarer:

 1. Nu har det inte gått så lång tid i ensamheten här hemma, men jag tror nog att plockandet kommer vara den största skillnaden här hemma. Ska bli såå skönt!

  SvaraRadera
 2. Garanterar att det hade varit rörigt där oxå. Så är det för mig iaf. Har upptäckt att jag är värsta syndaren!

  SvaraRadera
 3. Jag har städat fjorton dagar i taget. Då är det bara mitt skit som stör. Men det stör i och för sig inte mig.

  SvaraRadera
 4. Så storslagna drömmar som du har jag inte men ett litet eget rum hade inte varit så dumt. Inte har jag någon tröst vad gäller plockandet heller, hos mig fortsätter det trots att det är länge sedan barnen bodde här. Men ibland tänker jag att det nog hade varit värre att bo ihop med en pedant.

  SvaraRadera
 5. Baka en tårta och bjud in familjen till ett familjeråd! Gör en veckolista där alla hjälps åt att ta hand om sina egna saker. Så enkelt egentligen! Varje söndag så har man ett nytt familjeråd då man fikar något gott och pratar om veckan som gått.Hos oss hjälpte det här och alla ville vara med på en fikastund. Vi delade även ut veckopengen vid det här tillfället och passade på att berömma sådant som var bra.
  Barnen var då mellan fyra och tio år. Sedan har det liksom bara fungerat. Men man måste då som förälder se till att ha rensopat runt sin egna bit så klart Vi var familjehem och hade sju ibland åtta barn hemma. önskar er en fin fortsättning på veckan från Kristina

  SvaraRadera
 6. Ja en etta med kokvrå där man får rumstera själv. Fast det blir faktiskt aningen bättre när barnen drar vidare i livet ser jag men maken är svårlärd och jag har upptäckt att även jag har vissa ovanor (var kom de ifrån kan man undra) som gör att fria ytor fylls på.

  SvaraRadera
 7. Igenkänningsgrad cirka 100%.

  Tack för din trollformel igår - än så länge funkar den. Första morgonen på hela veckan jag vaknar utan flimmer! Jag hör av mig när du behöver använda dina häxkonster igen ;-)

  SvaraRadera
 8. Eftersom dom ändå inte använder köket... släng ut möblerna och släng in en liggfåtölj. Och glöm inte att låsa dörren!

  SvaraRadera
 9. Gud vad även jag längtar efter ett eget krypin!

  SvaraRadera
 10. I mitt huvud har jag en egen lägenhet som jag har möblerat precis som jag vill. Bara de jag ger tillåtelse får komma över tröskeln.
  Härligt att fly dit när allt är stökigt och bökigt hemma :)
  -Ninis-

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.