onsdag 29 augusti 2012

Vilken bokfigur är du?

Så sitter vi där i terapirummet, jag och terapeuten. Och vi talar om mig. Det är visst det man gör i terapi.

Och vi talar om min personlighets olika sidor. Än så länge har vi bara kommit fram till att en del av mig är lilla My.


En annan del av mig är lilla Nasse.
I smyg hade jag nog mer hoppats på Modesty Blaise.Men jag är ju inte färdigteraperad än.

Och om inte terapeuten gett ett så klokt och genomtänkt intryck så hade jag nog tänkt att hon fått sitt leg. i ett cornflakespaket och tagit min ledsna själ och gått därifrån.

Men vi alla har ju olika sidor av oss själva. De kan bli mer synliga om man döper dem till något.

Vilka bokfigurer är du? Svara gärna. Men kom ihåg, Modesty är min. Pangpang.

13 kommentarer:

 1. Modesty är ju en solklar favorit (och dagdröm) här, men jag tror att jag ligger närmare Lilla Fridolfs Selma. Eller Obelix.

  SvaraRadera
 2. Jag vill oxå vara Modesty men jag är för feg och otränad. Lilla My känner jag mig som ibland. Kanske är jag som Hzzz (grottmonstret i Fantomen)

  SvaraRadera
 3. Kom att tänka på Lotta på Bråkmakargatan, sur, bråkig och envis men ändå liten och mörkrädd på samma gång! Jag frågade maken vem han tyckte jag var och han sa Pippi Långstrump. Varför då? sa jag. För att du är rödhårig och "skuttig", sa han.

  SvaraRadera
 4. Oh, jag vet inte. Men även om jag inte gillar Penti Vargs alla sidor, så har jag veldig sans för att ibland dra ut i läskiga skogen och sätta mig och spela munspel (fast jag inte kan). Har du sett "Fablernas Värld" eller är du mycket yngre än den ha¨r tanten (jag)?

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart inlägg!
  Självklart hade Modesty varit första tjing men inte i verkligheten, tyvärr.
  Jag snöar gärna in på Astrid-figurer.
  Då är jag mer som en blandning av Prussiluskan (enligt mina barn när jag är ilsk), Emil i Lönneberga, parad med Pippi (när jag är på bra humör enligt desamma), Ivar Flinthjärta/Joakim von Anka (när maken får lätta på lädret- och där kom Disney in i bilden).
  Själv tror jag att jag är mest lik "jaget" i Louise Boije af Genäs roman; Ta vad man vill ha från 1993.
  Eller var i alla fall. Då!
  Eventuellt korsad med mor Alma i Katthult med tanke på hur jag utfodrar folk och fä i tid och otid här hemma på gården! :)

  SvaraRadera
 6. Jag önskar att jag var en cool figur men jag är nog en blandning av Nalle Puh, Mumminmamman och Lilla My på samma gång. Kan hända att det bor en liten fröken i mig också som typ Anne på Grönnkulla. ;D

  SvaraRadera
 7. Hm, intressant fråga. Jag är nog en blandning av Ronja Rövardotter, Hermione Granger, Mamma mu Arwen Undomiel, Farbror Melker och Lotta på Bråkmakargatan.

  SvaraRadera
 8. En blandning av Pippi och Ior känns det som,hmmm!

  SvaraRadera
 9. Var du glad att du får vara en bokfigur. Min psykolog jämförde ju bara mig med fiskar. :)
  Men jag har väldigt mycket Lilla My i mig, det har jag.

  SvaraRadera
 10. Jag frågade min man och han svarade "Ensamma Mamman" eller Nemi. Jag känner mig nog mest som ensamma mamman, fast jag inte är det.
  /Maria H

  SvaraRadera
 11. Den enda seriefigur jag har kännt att jag skulle vilja vara var Kapten Miki. Nu är du så ung så du har ingen aning om vem han är, men han var huvudperson i en liten serietidning, bara 1/3:edels A4-höjd, som hette Vilda Västern. Kapten Miki var en 16-årig pojke som av någon anledning fick jobb inom det militära i Vilda Västern. Hans bästa vänner var två gamla gubbar, den ena strikt och sträng, den andra en whiskeydrinkare.

  Den tidningen köpte jag varje vecka under en lång tid, och Kapten Miki var nog min idol fram tills dess att Tommy Steele och grabbarna tog över.

  SvaraRadera
 12. Är nog både Lilla MY och Nasse jag med! Och lite Nalle Puh- då jag har rätt (o)logiska förklaringar till allt... Hihi!
  MEN Lilla My är min favorit- hon bor hos mig i handukar och kaffe/theburkar!

  SvaraRadera

Blir glad av en kommentar! Ibland svarar jag på den, i bland inte. Men glad det blir jag.